Jägareförbundet överklagar licensjaktsbeslut

Dalarna (JJ) Svenska Jägareförbundets lokalavdelning i Dalarna överklagar länsstyrelsens beslut om licensjakt på varg i länet eftersom de menar att vargar som befinner sig i renskötselområdena borde fällas under skyddsjakt i stället för inom ramen av licensjakt.

– Vi har lämnat in en överklagan av länsstyrelsen Dalarnas licensjaktbeslut avseende varg i renskötselområdet då vi anser att vargar som förorsakar skada för rennäringen istället ska regleras genom skyddsjakt, säger Thomas Björklund, ordförande i Jägareförbundet Dalarna, i ett pressmeddelande.

Eftersom det är ren relativt liten numerär vargar som tillåts på licensjakten i Dalarna skriver Jägareförbundet att länsstyrelsen i stället borde tillåta jakt i Draggenreviret i Orsa och Rättviks kommun.

– Licensjakt i Draggenreviret skulle på ett tydligare sätt bidra till att minska på koncentrationen av varg i Dalarna, anser Thomas Björklund i pressmeddelandet.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser