Jägareförbundet kritiserar diskriminering

Jokkmokk(JJ) Jägareförbundet i Norrbotten är mycket kritiskt till att Conny Lundmark, som är beroende av rullstol, inte får tillstånd att jaga småvilt från terrängfordon.

Det är i ett debattinlägg som förbundet för fram sin kritik både mot diskrimineringsombudsmannen och länsstyrelsen.

Lundmark har nekats dispens av länsstyrelsen trots att han haft denna dispens tidigare i mer än 20 år. Han menar själv att detta handlar om diskriminering.
– Vi har tolkat lagstiftningen med hjälp av våra jurister. Vi tycker det är väldigt tydligt att det inte är förenligt med lagen att ge en sådan här dispens, sade naturvårdsdirektör Ulf Bergelin, vid länsstyrelsen, till Norrländska Socialdemokraten, NSD, tidigare.

DO har efter granskning konstaterat att det inte handlar om någon diskriminering.
Men Jägareförbundet Norrbotten håller inte med och kräver nu att landshövdingen sätter stopp för diskrimeneringen.
Det här rapporterar NSD.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser