Jägareförbundet kommenterar dödsolyckan

Västerbotten(JJ) Efter den tragiska dödsolyckan i Kristineberg kommenterar nu Jägareförbundet i Västerbotten det inträffade.

KG Abrahamsson, ordförande för Jägareförbundet i Västerbotten, säger till Norran/norran.se att det inträffade är oerhört tragiskt. Han framhåller också att säkerheten måste vara minutiös vid jakt.

– Jag vet inte vad som hänt i Kristineberg, men generellt kan jag säga att man aldrig kan vara för noggrann. På senare år mera vanligt att man har gula eller orange varselvästar. En detalj för att öka säkerheten som har kommit på senare år. Tidigare hade man band på mössan med grågröna kläder, men västen är det som gäller idag, säger KG Abrahamsson till Norran/norran.se

AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser