Jägareförbundet kan tvingas varsla personal

Stockholm (JJ) Svenska Jägareförbundet har i helgen haft ett krismöte där styrelse och länsordföranden diskuterat varsel av personal.

Jägareförbundet fick inte hela det statliga bidraget utbetalt vid årsskiftet. Istället valde jordbruksverket att bara betala ut bidrag för första halvåret. 22,5 miljoner kronor istället för 45 miljoner. Regeringen skall under våren precisera det allmänna uppdraget och först därefter kan man besluta om hur stort bidraget skall bli.
Svenska Jägareförbundet kräver nu att ”jägarnas pengar” ska förvaltas av jägarna. Det stadsbidrag som jägareförbundet får varje år kommer från viltvårdsfonden, pengar som i sin tur kommer från jaktkortsavgifterna.
– Får vi inte besked före den 12 april blir vi tvingade att varsla personal, säger jägareförbundets ordförande Owe Wiktorin i ett uttalande.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser