Jägareförbundet i Värmland vill skjuta fler vargar

VÄRMLAND(JJ). Jägareförbundet i Värmland tycker att tilldelningen på sex vargar i länet är för lite - nu begär förbundet en omprövning av beslutet som Naturvårdsverket tagit.

Förbundet anser att det bör kunna fällas omkring 20 vargar i Värmland, detta då man menar att vargstammen i Värmland är större än vad som hittills sagts.

-Vi måste få ner den belastning som vargstammen innebär. Vi har länge försökt att föra debatten på en seriös och saklig nivå men nu måste bli mer högljudda, säger Lennart Johannesson, ordförande i Värmlands jägareförbund, till Sveriges Radio P4 Värmland.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser