Jägareförbundet i Värmland missnöjda över vargjaktsbeslut

Karlstad (JJ) Svenska Jägareförbundets länsförening i Värmland är kritisk till dagens beslutade vargjaktstilldelning och menar att de hade behövt den totala tilldelningen bara för att bromsa tillväxten i länet.

– Värmland har under lång tid drabbats hårt av allt för höga koncentrationer av varg. Dagens beslut om vargjakt är välkommet, men det krävs ett omtag i förvaltning och beslut där vargstammens regionala påverkan också återspeglas i myndigheternas agerande, säger Ingemar Tönnberg, ordförande i Svenska Jägareförbundet Värmland.

– Den nationella tilldelningen på 24 vargar hade vi behövt i Värmland. Vi har lika många revir idag som vid förra årets beslut, ändå får vi en minskad tilldelning. Det kan vi inte acceptera. Vi är allt annat än nöjda, fortsätter Ingemar Tönnberg.

– Älgjakten är ett kulturarv som vi försöker värna. Värmland har under många år tvingats att ta ett oproportionellt och för många plågsamt ansvar för den skandinaviska vargstammen. Det är inte rimligt, nu måste vi få en regional förvaltning och kraftig minskning av antalet vargar i Värmland, avslutar Ingemar Tönnberg pressmeddelandet från Länsföreningen.

 

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser