Jägareförbundet finslipade SD-motion

Kungsbacka (JJ) Expressen har avslöjat att Sverigedemokraterna tagit hjälp av Svenska Jägareförbundet när de ska skriva motioner som berör jakt.

Svenska Jägareförbundet hjälpte SD formulera sin jaktpolitiska motion och bjöd sedan partipolitikerna på whiskykrog.

Andres Grahn, före detta tjänsteman på Svenska Jägareförbundet, numera Generalsekreterare på Sveriges Jordägareförbund fick i november 2014 ett utkast till en motion signerad Sverigedemokraterna skickad till sig för påseende. I följebrevet erbjöds han putsa till motionen vilket också Anders Grahn gjorde.

Anders Grahn säger till Expressen att han är nöjd med att hans synpunkter på motionen togs i beaktning och lades till innan den presenterades för Riksdagen några dagar senare.

Inte långt därefter bjöd Anders Grahn in de tre Sverigedemokraterna som stod bakom motionen till en exklusiv whiskykrog i Stockholm.

Josef Fransson var den Sverigedemokratiska ledamoten som inledningsvis kontaktade Anders Grahn angående motionen.

– Jag tar jättegärna emot hjälp så att mina tankar och förslag inte går stick i stäv med vad som är en lämplig jaktpolitik. Det är en del i den politiska vardagen, att man samtalar med lobbyister, säger han till Expressen.

I avslöjandet från Expressen framgår att Sverigedemokraterna blivit uppvaktade av flera näringslivsorganisationer.

 

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser