Jägareförbundet finslipade SD-motion

Kungsbacka (JJ) Expressen har avslöjat att Sverigedemokraterna tagit hjälp av Svenska Jägareförbundet när de ska skriva motioner som berör jakt.

Svenska Jägareförbundet hjälpte SD formulera sin jaktpolitiska motion och bjöd sedan partipolitikerna på whiskykrog.

Andres Grahn, före detta tjänsteman på Svenska Jägareförbundet, numera Generalsekreterare på Sveriges Jordägareförbund fick i november 2014 ett utkast till en motion signerad Sverigedemokraterna skickad till sig för påseende. I följebrevet erbjöds han putsa till motionen vilket också Anders Grahn gjorde.

Anders Grahn säger till Expressen att han är nöjd med att hans synpunkter på motionen togs i beaktning och lades till innan den presenterades för Riksdagen några dagar senare.

Inte långt därefter bjöd Anders Grahn in de tre Sverigedemokraterna som stod bakom motionen till en exklusiv whiskykrog i Stockholm.

Josef Fransson var den Sverigedemokratiska ledamoten som inledningsvis kontaktade Anders Grahn angående motionen.

– Jag tar jättegärna emot hjälp så att mina tankar och förslag inte går stick i stäv med vad som är en lämplig jaktpolitik. Det är en del i den politiska vardagen, att man samtalar med lobbyister, säger han till Expressen.

I avslöjandet från Expressen framgår att Sverigedemokraterna blivit uppvaktade av flera näringslivsorganisationer.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼