Jägareförbundet deltar i vargmanifestation

Karlstad (JJ) Jägareförbundets ordförande Björn Sprängare är en av dem som deltar vi dagens manifestation på Stora Torget i Karlstad .

Jägareförbundet ansluter sig till dagens manifestation på Stora Torget i Karlstad; en aktion som initierades av en privatperson, Sofie Rockmyr, efter gårdagens beslut att stoppa vargjakten.

I ett pressmeddelande skriver nu Jägareförbundet att man kommer att delta i manifestationen som äger rum i Karlstad idag klockan 15.00. Detta eftersom missnöjet med förvaltningsrättens beslut att stoppa vargjakten är enormt bland jägarna.

”Frustrationen och vanmakten riskerar att dra ett svart skynke över hela vargförvaltningen”, skriver förbundet i pressmeddelandet.

– Vi kommer att delta i den manifestation mot beslutet som ordnas i Karlstad idag, säger Björn Sprängare ordförande för Svenska Jägareförbundet. I manifestationen deltar från Jägareförbundet även Lennart Johannesson, länsordförande i Värmland, och Ingvar Hallquist, ordförande i Jägareförbundet Örebro län

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Annonser