Jägareförbundet arrangerar friluftsdagar

Dalarna(JJ) Den 22-23 okotober inbjuder Svenska Jägareförbundet till friluftsdagar i naturen, detta är riktat till ungdomar med utländsk bakgrund. Syftet är att öka intresset och kunskapen om naturen hos ungdomarna.

Detta är en del av projektet ”Nya svenskar I Naturen” och ungdomarna kommer att få chans att testa på bland annat holkspikning, viltkunskap, fiske och luftgevärskytte. Det är omkring 120 ungdomar från Borlänge som kommer att delta i friluftsdagarna i skogarna runt Rankhyttan.

Det ser inte likadant ut i andra länder som i Sverige med allemansrätt. Genom det här projektet ska ungdomarna bland annat få lära sig om allemansrätten.
Arrangörer är Svenska Jägareförbundet, Borlänge kommun, Skogsstyrelsen, Studiefrämjandet och Sportfiskarna. 

Förhoppningen är att dessa ungdomar på sikt och kanske blir intresserade av jakt.
– Sverige har en fantastisk natur och alla har möjlighet till ett aktiv friluftsliv tack vare allemansrätten. Tyvärr känner alla inte till de möjligheter och skyldigheter som finns, säger Magnus Rydholm, på Svenska Jägareförbundet, i ett pressmeddelande.

Svenska Jägareförbundet vill att alla oavsett ursprung ska få en ökad förståelse om vilt, viltvård och jakt och hur sambanden i naturen fungerar.
Projektet finansieras delvis av Svenskt Friluftsliv.
Det här meddelar Svenska Jägareförbundet i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser