Jägareförbund måste spara

Öster Malma (JJ) Svenska Jägareförbundet tappar medlemmar och en följd av detta är att förbundet nu måste spara 10-15 miljoner kronor genom att effektivisera organisationen. – Det finns ett behov att se över organisationen för att vi ska kunna satsa framåt, säger generalsekreterare Bo Sköld.

Bo Sköld, generalsekreterare, Svenska Jägareförbundet. Foto: Svenska Jägareförbundet.
Generalsekreterare Bo Sköld ska presentera ett sparpaket för förbundet den 10-11 december. Tidigare i höst har Jägareförbundet valt att lägga ner barn- och ungdomstidningen Akila på grund av för få prenumerationer. Från och med årsskiftet kommer endast webbdelen av Akila att finnas kvar.

Jägareförbundet har under en flera år haft minskad intänktsmassa i förhållande till kostnadsmassa. Bo Sköld har fått i uppdrag att presentera en handlingsplan till förbundsstyrelsen.

– Vad i besparingarna kan bestå i vill jag inte säga i nuläget. Men det handlar inte om ett rent besparingspaket. Vi måste också satsa och utveckla förbundet.
 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser