Jägare vill skjuta vildsvin

Gotland (JJ) Kaj Gustavsson, ordförande för Gotlands skarpskytte och jägargille anser att de gotländska vildsvinen måste bort. Därför kräver han ytterliga ett års skyddsjakt på svinen.

På Gotland har under det senaste tio åren ett stort antal så kallade korsningssvin rymt från hägn och etablerat en fast vildsvinsstam. Svinen förstör jordbruksmark och det finns en stor oroa över att stammen ska öka ytterligare.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser