Jägare vill senarelägga björnjakten

Gävle (JJ) Jägarnas Riksförbund föreslår att björnjaktsstarten samordnas med älgjaktpremiären.

Jägarnas Riksförbund vill att björnjaktspremiären samordnas med älgjaktstarten i septemberlänen. ( Foto: Roger C Åström)

Jägarnas Riksförbund anser att möjligheten till en effektiv jakt skulle öka genom att samordna björn- och älgjakten. Förslaget att senarelägga björnjakten har skickats till samtliga riksdagspartier.

Förbundet vill flytta fram premiären för björnjakten från den 21 augusti till första måndagen i september och flytta slutdatum från den 15 till den 31 oktober.

Förutom möjligheten till effektivare samjakt motiveras förslaget bland annat med svalare och därför bättre väder samt en minskad risk för konfrontationer med bärplockare, rapporterar Söderhamns-Kuriren.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser