Jägare vill begränsa småviltsjakten

Piteå (JJ) Jägarna i Norrbotten kräver att länsstyrelsen sätter stopp för utländska jägare på statens marker under de första lovliga jaktveckorna i augusti och september.

För flera år sedan införde Jämtlands länsstyrelse en senarelagd jaktstart för utländska jägare med två veckor. Beslutet innebar att antalet norska jägare minskade i länet, men ökade i Västerbotten och Norrbotten. I höst kommer utländska jägare inte att få jaga de fem första dagarna i Västerbotten.
Jägarna i Norrbotten fruktar nu att allt jakttryck kommer att hamna i länet kommande höst om inte länsstyrelsen sätter stopp för utländska jägare under de två första veckorna. Förra hösten var 64 procent av jaktkortslösarna i Norrbotten utländska jägare.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser