Jägare vådaskjuten i ansiktet

Jylland(JJ) I helgen vådasköts en jägare på norra Jylland. Det var en annan jägare som avlossade skott mot ett rådjur, då träffades mannen av hagel både på överkroppen och i ansiktet.

Mannen uppges inte ha fått några allvarliga skador, men han togs till sjukhus. Totalt var det omkring 25 personer som deltog i jakten. Jägaren sköt mot ett rådjur som kom mot honom.
 
– Problemet var bara att 75 meter längre bort satt en annan jägare väl dold. Han träffades av några hagel som hade passerat förbi rådjuret, säger Karsten Højrup Kristensen, vakthavande befäl vid polisen på Nordjylland, till Ekstrabladet.

Mannen som sköt är misstänkt för brott mot jaktlagen.
Det här rapporterar Expressen/Kvällsposten som hänvisar till Ekstrabladet som källa.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser