Jägare stoppas från älgjakten

Stockholm (JJ) Hundratals jägare i Stockholms län missar årets älgjakt eftersom polisen inte hinner behandla deras ansökan om vapenlicens. en skytteförening har väntat över 500 dagar på en ansökan som ska ta polisen 30 dagar.

Den 13 oktober, börjar älgjakten i mellersta och södra Sverige. Flera tusen personer med jägarexamen ger sig då ut och jagar älg i Stockholms län. Men flera hundra av dem som har blivit jägare får inte jaga. De har ansökt om vapenlicens, men har ännu inte fått något beslut från polisen.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser