Jägare sköt varg

Uddevalla (JJ) En jägare sköt i helgen en varg vid Stora Hallesjön på Kroppefjäll i Färgelanda. Mannen sköt när han upptäckte fem vargar som stod kring hans rivna jakthund.

Det var under jakt med hund som jägaren hörde vad han uppfattade som ett hundslagsmål. När han kom närmare upptäckte han fem vargar som stod kring hans jakthund som ännu var i livet.
Tre av vargarna försvann när jägaren närmade sig, men två stannande kvar. Mannen sköt då en av vargarna för att försöka rädda sin hund. Senare visade det sig att hunden var så svårt skadad att jägaren tvingades avliva sin hund.
Förundersökning har inletts och mannen är misstänkt för jaktbrott. Polisen har beslagtagit mannens vapen och vargen ska föras till Naturhistoriska riksmuseet för undersökning.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser