Jägare sköt fel björn

Strömsund (JJ) Under eftersöksarbetet med att spåra den björn som i helgen attackerat och bitit en älgjägare sköts fel björn. Nu är en person anmäld för grovt jaktbrott.

Händelsen inträffade i går eftermiddag vid Gåxsjö i Jämtland. Eftersöksjägare hade kallats in för att spåra upp björnhonan som i lördags attackerade en älgjägare.

Enligt Östersundsposten tog Polisen efter attacken beslut om skyddsjakt och eftersöksjägare har under helgen spårat i området. Vid halvtretiden i går eftermiddag meddelades att en björn skjutits, men det visade sig vara en annan björn än den som attackerat älgjägaren.

Personen som sköt björnen ska dessutom inte ha haft något med det direkta eftersöksarbetet att göra och har nu anmälts för grovt jaktbrott.

Spårningsarbetet efter björnhonan fortsätter i dag. Den attackerade älgjägaren hann avlossa två skott. Ett varningsskott och ett skott mot björnen.

Läs också tidigare notiser från händelsen.

17/11 Skadad älgjägare mår relativt bra
16/11 Björnattack mot jägare

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser