Jägare sköt attackerande björn

Jämtland (JJ) En jägare tvingades på lördagsmorgonen skjuta en björn som gick till attack.

Händelsen ska ha inträffat nordväst om Klövsjö i Bergs kommun, skriver Expressen.

”Björnen ska ha skjutits i samband med att den attackerat en jägare. Jägaren oskadd. Polis är på plats för utredningsåtgärder. Ärendet kommer därefter att överlämnas till miljöåklagare vid åklagarkammaren i Östersund för vidare bedömning”, skriver polisen på sin hemsida.

– Det är ju älgjakt som pågår, sannolikheten i Jämtlands län är ju stor, att man stöter på björn, säger Ruona Burman, chef på naturvårdsenheten hos länsstyrelsen i Jämtland, till Expressen.

AKTUELLT

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser