Jägare ska stoppa vildsvinen

Stockholm (JJ) Jägarförbundet i Stockholms län uppmanar alla jägare i att öka jakttrycket på vildsvin i områdena Haninge och Tyresö.

Den milda vintern har medfört att många vildsvinskultingar har fötts på våren och försommaren. Ovanligt många kultingar har observerats.

Detta sammantaget med de rapporter om lokala störningar gör att Jaktförbundet uppmanar alla jägare att vara aktiva i sin jakt på jordbruksmark, nära bebyggelse och på övriga områden där vildsvinen inte är önskvärda, skriver SVT ABC.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser