Jägare ryckte ut för att flytta bäver

Sandviken(JJ) Jägare ryckte ut för att flytta en bäver som gick runt på Madeleine Holms gård i Jädraås. När de kom till platsen var dock bävern redan borta.

Hon fick se på bävern under fredag morgon. Någon rädsla visade inte bävern men den var skadad.
– Jag såg att svansen var blodig, den måste ha skrapats i gruset på vägen. Det är tre kilometer till sjön, så den måste ha gått långt, säger Madeleine Holm till Gefle Dagblad/gd.se.

Hon kontaktade jägare som skulle hjälpa till att flytta bävern till sjön, när de kom var djuret borta. Jägaren Andreas Koppars, från Ivartjärns jaktlag, säger till Gefle Dagblad/gd.se att han spårade först till fots och därefter med en hund – utan att få tag på djuret.

Han uppgav också att det eventuellt skulle göras ett nytt försök att få tag på djuret, eftersom den var skadad.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser