Jägare och markägare informerades om nya älgförvaltningen

HEDEMORA(JJ) Under helgen fick jägare och markägare information om den nya älgförvaltningen. Informationsmötet anordnades i Hedemora.

På plats fanns Jonas Bergman, viltförvaltningsutvecklare på länsstyrelsen, och Ulf Halth, ordförande i den nybildade älgförvaltningsgruppen. Även Jonas Bergman var där.

– Älgförvaltning präglas av samarbete mellan alla inblandade aktörer. Utan ett samarbete med er som sitter här inne kommer vi ingenstans i den här frågan. Ni är de allra viktigaste posterna i detta arbete och tillsammans ska vi kunna nå långt med detta. Vårt mål är att skapa en hög kvalitet på älgstammen, i balans med betesresurserna. Men själva förvaltningen ska ske ute hos er jägare och markägare, där det finns en lokal förankring, förklarade Jonas Bergman.

Älgförvaltningsgruppen för Gävle-Dala presenterades också. Bland annat ska gruppen ordna med inventeringar och ta fram en förvaltnignsplan. 
Totalt i länet är det nu 16 älgförvaltningsområden.
Det här rappoterar Dalarnas Tidningar.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser