Jägare nekas fällfångst i nytt reservat

Malung (JJ) Jägare får inget gehör av regeringen för sin överklagan om jaktbestämmelserna i det nybildade reservatet Utsjöslogarna söder om Malung.

Malungs västra viltvårdsområde överklagade jaktföreskrifterna för reservatet och ville att alla typer av fällor skulle få användas för alla jaktbara villebråd. Jägarna ville också att korttidsjakt skulle få ske på samma villkor som på deras övriga jaktmarker.

Miljöminister Lena Ek vidhåller reservatsbestämmelserna. Det ska vara förbjudet att bedriva jakt med fällor utom jakt med minkfällor. Minkjakt är motiverad ur naturskyddssyfte, och fällor är den enda realistiska jaktmetoden.

Syftet med att inte tillåta korttidsjakt är att förhindra att jakt upplåts med dagkort. De som jagar i reservatet behöver ha en ingående kunskap om reservatets naturvärden och skyddsbehov. Regeringen anser att restriktionerna är väl avvägda, skriver Dala Demokraten.

AKTUELLT

Finsk seger på nordiska mästerskapen

Luleå (JJ) De finska stövarekipagen tog hem segern både individuellt och i lag när Nordiska Stövarmästerskapet arrangerades första helgen i december av Norrbottens läns stövarklubb.

Annonser