Jägare i Västsverige negativa till strejk

Göteborg (JJ) Enligt P4 Väst är många jägare i Västsverige inte positiva till eftersöksstrejken. Detta visar en rundringning de gjort.

Eftersöksstrejken startad av Svenljungagruppen är ett utryck för frustration över den rådande rovdjurspolitiken. Men alla eftersöksjägare håller inte med. P4 Väst har talat med ett gäng som inte delar uppfattning med strejkarna.  

– Jag tycker ju inte att oskyldiga djur i skogen ska lida för att det finns varg utan det är ju vår uppgift i eftersöksorganisationen att förkorta lidandet, säger Olof Paulsson i Skåpafors till P4 Väst. Han tänker inte  sluta med eftersöken.

Svenljunga var det enda område i Västra Götaland som Länsstyrelsen tycker kan vara lämpligt att sätta ut varg i och då reagerade lokala jägare. Strejksympatierna har sedan spridits till andra platser i länet där flera jägare hoppat på protesten. Men inte i någon av jaktvårdskretsarna i Dalsland tycker man det är rätt väg att gå.

– Vi vill inte se djur lida, säger till exempel Lisbeth Hellner som är ordförande i Dals Eds jaktvårdskrets och får medhåll av Dennis Gustafsson ordförande i kretsen i Bengtsfors Men jägarna har ändå invändningar mot dagens rovdjurspolitik.

– Jag tycker ju inte den är riktig heller och speciellt inte när man ska ha rovdjuren på ett litet område och speciellt häromkring, säger Olof Paulsson som använder specialtränade eftersökshundar som gör ett stort antal insatser varje år. Han släpper inte sina hundar utan går endast med dem i lina om han vet att det finns varg i området.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kennelklubben kopplar samman veterinärkoncern med försäkringsbolag

Stiftelsen djursjukhus i Stor-Stockholm har de senaste åtta åren tjänat en halv miljard på djursjukvård. Under samma tid har försäkringsbolaget Agria gjort ett tekniskt resultat på djurförsäkringar på 1,8 miljarder. I båda styrelserummen sitter Svenska Kennelklubben som ändå menar att de företräder hundar och hundägare.

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.
ANNONS ▼

Annonser