Jägare gripna i nationalpark

Idre (JJ) Svensk polis har gripit ett par norska jägare som förirrat sig in i Sverige under pågående ripjakt. Jägarna hade skjutit sex ripor och hade hundarna lösa när polisen ingrep.

Norrmännen hade kommit in i Fulufjällets nationalpark när de greps misstänkta för jaktbrott. Det är förbjudet att ha lösspringande hundar i nationalparken. Dessutom får vapen inte föras över gränsen utan att tullas in. Polisen tog riporna i beslag och jägarna har en dyr räkning att vänta för den olovliga jakten på fel sida riksgränsen.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser