Jägare efterlyser viltstängsel

Piteå (JJ) Göran Överhems jaktlag har på kort tid fått ta hand om fyra älgar efter bilolyckor på E4 vid Öjebyn. Trots det vägrar Trafikverket att sätta upp viltstängsel längs den korta sträcka där det fattas.

– Det är ren snålhet av Trafikverket, de måste börja agera innan det sker en dödsolycka, säger Göran Överhem från Öjebyn.
– Jag har varit älgjägare i 30 år och det har aldrig skett så mycket älgolyckor som nu. Det är småpengar för Trafikverket att sätta upp ett stängsel, men som vid en olycka kan bli stora summor, säger Göran Överhem. På Trafikverket har de inga planer på viltstängsel längs den olycksdrabbade sträckan.
– Vi gör inte mycket investeringar i viltstängsel just nu, det är framför allt mitträcken vi prioriterar, säger Anders Lundström, samhällsplanerare vid Trafikverket.
– Brist i kassan är också en anledning varför det inte är en angelägen fråga. Några viltstängsel räddar inga människoliv, det är en trygghetsfråga, säger Anders Lundström, till Piteå Tidningen.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Annonser