Jägare brännskadades

Gopshus (JJ) En jägare i 50-årsåldern brännskadades när han skulle göra upp eld i en jaktstuga. Mannen fick lindriga brännskador men jaktstugan totalförstördes.

Det var när mannen skulle göra upp eld i jaktstugans kamin som han hällde fotogen över veden. Lågorna flammade upp och det tog eld i jägarens kläder. Under tiden som mannen släckte elden i sina kläder tog elden fäste i stugan och han fick rädda sig ut ur den övertända jaktstugan.  Räddningstjänsten släkte elden och mannen fick transporteras i ambulans till Mora lasarett för vård av sina brännskador. Jägarens hund innebrändes i stugan som totalförstördes.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kan man lita på Äbin?

Det finns många frågor och vissa tveksamheter kring Älgbetesinventeringen, Äbin. Metoden används som underlag för älgförvaltningsplanerna, men är hur går den till – och framförallt: Är resultaten tillförlitliga och användbara i viltförvaltningen?

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.
ANNONS ▼

Annonser