Jägare brännskadad

När brasan i gjutjärnsspisen inte vill ta sig hällde mannen på fotogren. Varvid en mindre explosion uppstod i jaktstugan.

Olyckan inträffade vid Fageråsen, i närheten av Gophus, Dalarna. Den 50-årige mannen var tillsammans med sin hund i jaktstugan och skulle försöka få eld i stugans gjutjärnsspis. Med en dunk fotogen försökte han få fart på brasan, men mannens kläder fattade eld i samband med att fotogendunken exploderade. Mannen lyckades dock släcka elden på sina kläder, men samtidigt fick den fäste i stugan. Räddningstjänsten kom till platsen och släckte elden. Mannen fördes till Mora lasarett för vård av lättare brännskador. Resterna av mannens jakthund påträffades senare i brandresterna. Jaktstugan totalförstördes.

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Annonser