Jägare beklagar att vita älgen inte avlivas

Värmland (JJ) Jägare i Tvärud beklagar att den vita älgen i området inte avlivas som polisen först beslutade.

”Det är djupt beklagligt att beslutet om skyddsjakt återkallades”, skriver styrelsen i Tväruds Viltvårdsområde i en insändare i NWT.se.

Polisen beslutade om avlivning av den numera riksbekanta vita älgen sedan den börjat uppträda hotfull. En kvinna fick axeln vriden ur led efter att älgen gett sig på henne.

Polisen beslutade om avlivning med stöd av polislagen men återkallade beslutet efter protester på bland annat Facebook.

”Provocerar inte älgen”

Kommunalrådet i Eda, Hans Nilsson, var en av dem som protesterade i etablerade media. Han sade sig vara beredd att gå ut i skogen och agera mänsklig sköld, för att hindra att älgen sköts.

Jägarna i Tväruds viltvårdsområde är kritiska till att polisen stoppat skyddsjakten:

”Vi i byn Tvärud provocerar inte älgen. Han kommer in på våra villatomter, vistas nära våra hus ibland hela dagar, och går obekymrad på allmänna vägen mellan husen. Vi kan stöta på honom var som helst, när som helst, ibland så nära som några meter när han stått dold”, skriver de i sin insändare i NWT.

Läs hela insändaren här

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Bra utdelning första björnjaktdagen

Kungsbacka (JJ) Licensjakten på björn drog i gång i dag och det märks att det finns både gott om björn och duktiga jägare i de län där jakten pågår. Över 50 björnar fälldes första dagen.

Annonser