Jägare attackerad av vildsvin

Västervik (JJ) En jägare attackerades av vildsvin i tisdags kväll när han lämnade sitt vakpass i Yxnevik i Västrum. Vildsvinet rusade rätt på jägare som kastades omkull och slog huvudet i en sten, rapporterar Västervikstidningen.

Jägaren hade hört vildsvin under sittningen men inte sett något djur. När han klättrat ner för stegen hörde han återigen ljuden av ett vildsvin och lyste med sin ficklampa mot ett buskage.

Ett större vildsvin dök då upp från buskarna och sprang rätt mot jägaren som knuffades omkull och olyckigtvis föll så illa att huvudet slog i en sten. Mannen blödde ymnet och glasögonen gick sönder.

Jägaren berättar för Västervikstidningen att han äter blodförtunnande medicin och därför tyckte situationen kändes olustig när det började blöda så pass mycket från huvudet.

Jägaren klarade sig undan attacken med lindriga skador.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser