Jägare attackerad av björn

Bollnäs (JJ) Två jägare attackerades och skadades av en björn i Östansjös viltvårdsområde – utanför Kilafors i Bollnäs kommun nu på morgonen.

Enligt jaktledarens uppgifter till Hela Hälsningland, ska björnhundar fått upp en björn tidigt på morgonen som efter ett kortare drev skjutits när den passerade en väg. De två jägarna som sköt mot björnen gick efter skotten in i skogen efter björnen. De trodde den var död men när de kom fram rusade den upp och attackerade dem.

– Försteskyttens gevär ska då ha klickat och björnen hinner på honom och skadar honom i låret och ljumsken. Sedan hinner han även attackera andreskytten innan de fäller björnen för gott, säger ansvarig jaktledare till Hela Hälsingland.

Den jägare som skadades i lår och ljumske fördes med ambulans till Lasarettet i Gävle. Den andre jägare kunde vårdas för sina skador i Bollnäs. Ingen uppges ha fått livshotande skador.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser