Jägare anhållen efter jaktbråk

Skellefteå (JJ) En äldre man greps på lördagsmorgonen norr om Byske, misstänkt för olaga hot. En mångårig tvist om älgjakt och markområden hade urartat och polisen tvingades ingripa.

En äldre man som äger mark inom ett älgskötselområde har försökt bryta ut marken, men inte fått det godkänt av länsstyrelsen. Mannen ville inte att någon skulle jaga på hans mark och på morgonen angrep han en av jägarna i jaktlaget.

– Det blev en fysisk konfrontation där han tar vapnet och säger ”det här kommer gå illa för dig”. Nu sitter han på polisstationen i Skellefteå, anhållen för olaga hot, säger Robert Öman, polisens ledningscentral.

Polisen gjorde även en prövning om han är lämplig att inneha vapen. Man kom fram till att han i nuläget inte är det och omhändertog mannens alla skjutvapen.

Den misstänkte mannen gick med laddad bössa mot en jägare i jaktlaget. Mannen ryckte till sig jägaren vapen, viftade med de båda skarpladdade vapnen och hotade jägaren.

Mannen greps senare av polisen misstänkt för olaga hot. Han anhölls senare av åklagare. Jaktlaget har tidigare anmält mannen för både olaga hot och jaktbrott. Jägaren bekräftar att detta är en konflikt som pågått i flera år.

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser