Jagande naturfotograf ställer ut

Hällekis (JJ) Jan Lewenhaupt, Claestorp är en ivrig jägare men de senaste fyra åren har bössan fått ge vika för kameran. Nu ställer han ut sina djur och naturbilder på Hellekis Säteri på Kinnekulle.

De allra flesta bilderna tar Jan Lewenhaupt hemma på egendomen Claestorp, som har fina viltrika marker. Foto: Jan Lewenhaupt.

Lördagen den andra maj är det vernissage på Hellekis Säteri. Utställningen kommer finnas i växthuset som i många år också tjänat som galleri åt konstnärer och fotografer.

Jan Lewenhaupt som till vardags huserar på egendomen Claestorp i Sörmland kommer finnas på plats på vernissaget och ställer ut bilder på djur och natur, både från Sverige och från Afrika.

Inte bara den svenska faunan lockar. Foto: Jan Lewenhaupt.

Inte bara den svenska faunan lockar. Foto: Jan Lewenhaupt.

– Jag har fotograferat sedan jag var 15 år men det var först för drygt fyra år sedan som intresset blommade upp igen. Under en filminspelning bodde ett gäng filmare och stillbildsfotografer hos oss och efter att ha suttit och pratat med dem ett bra tag hade jag plötsligt köpt mig en modern professionell kamera.

Fotografen själv.

Fotografen själv.

Jan Lewenhaupt har läst all tillgänglig litteratur och gick fotokurser för att lära sig mer om digital fotografi, och sedan dess har kameran varit med på jakter och resor runt om i Sverige men även till Afrika.

Några rena jaktbilder är det dock inte tal om på utställningen. Istället visas stämningsfulla bilder upp på viltslag vi jägare känner till.

Utställningen kommer pågå under hela maj. För mer info besök säteriets hemsida.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser