Jagade skabbräv – förföljdes av polishelikopter

Uddevalla (JJ) En jägare jagade i helgen en skabbräv i Groröd, utanför Uddevalla. Jakten resulterade i att jägaren förföljdes av polishelikopter innan händelsen kunde få sin förklaring.

En skabbrävsjakt resulterade i polishelikopterinsats. Foto: Gettyimages

Uddevallabor ringde under lördagen till polisen med uppgifter om en man beväpnad med gevär. En polishelikopter kallades in och förföljde mannens bil.

Någon fara för allmänheten fanns dock inte. När polisen kunde kontakta mannen visade det sig att det var en jägare som försökte skjuta en skabbräv som rörde sig inom ett inhägnat område i Groröd, strax utanför Uddevalla.

– Mannen har licens och befann sig på sina marker. Sedan följde polishelikoptern efter hans bil, som han hoppade in i. Det var nog därför många reagerade, när mannen körde tillbaka mot stan, berättar vakthavande befäl på polisens ledningscentral i Göteborg, Per Sahlgren för tidningen Bohusläningen.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser