Jaktjournalen Prenumerant

Jaga med Jaktjournalen i höst

Var med och tävla om bland annat dovhjortsjakt med Jaktjournalen i höst. Arkivfoto: Per Jonson

Jaktjournalen är tidningen för jägare – av jägare. Därför vill vi ta med er på jakt!

Ni som är prenumeranter har nu chansen att jaga med Jaktjournalens medarbetare. Vad sägs om drevjakt på dov, fågeljakt, en mentorsjakt med pürsch eller en klassisk allmogejakt på rådjur?

Jaktjournalen håller på traditionen att ta med er läsare på jakt, tillsammans blir vi Sveriges största jaktlag.

Längst ner i texten finns ett formulär där du anmäler dig!

Busjakt med Kalle stolt

Häng med Kalle Stolt.

Följ med Kalle Stolt på en jaktdag efter lite av varje på viltrika marker i Horred, Västra Götaland.

Jaga listiga fasantuppar, raketsnabba rapphönskullar och kanske en och annan morkulla med Kalles välmeriterade pointrar och vorsteh. Några änder på uppflog blir det säkert också och om ni hinner kanske ett par kaniner över spaniel.

– Vi tar en novemberdag som den kommer helt enkelt. Njuter av hundarbeten och försöker fylla viltväskan med olika arter och minnet med fina upplevelser, säger Kalle Stolt.

Vinnarjakt på Koberg

Läsaren Sonny Nilsson på vinnarjakt med Holger Nilsson.

I höst får du chansen att följa med Jaktjournalens tidigare chefredaktör Holger Nilsson på klövviltsjakt. Jakten kommer att arrangeras på viltrika arrendemarker vid Kobergs Gods i Västra Götaland.

Jakten kommer att bedrivas med drivande och stötande hund efter dovhjort, rådjur och vildsvin, samt räv.

– PM kommer att skickas ut till vinnaren i god tid innan jakten. Det är viktigt att du har en väl inskjuten klass I-studsare och ett glatt humör. Vi jagar från gryning till skymning, säger Holger Nilsson.

Förra året var det den här jakten den som lockade flest läsare. Därför har vi nu ordnat ytterligare en drevjakt efter bland annat dov.

Drevjakt för dig och en vän

Ta med dig en kompis och jaga med Jessica Carlander.

Medarbetare Jessica Carlander bjuder in till drevjakt med kortdrivande hundar och ställande på vildsvin. Jakten är i Upphärad, Västra Götaland, grannmark till Koberg Gods. Du som är prenumerant har här chansen att dessutom ta med dig en vän på drevjakten. Du behöver kulvapen klass 1, signalfärger på kläderna och egen mat och dryck.

Andjakt i Norrbotten

Jonas Seger bjuder på andjakt i höst.

Läsare i norr har chansen till en härlig eftermiddag och kväll i slutet av augusti eller början av september, vid Norrbottenskusten. Medarbetare Jonas Seger tar med dig på andjakt.

– Du behöver en hagelbössa, jaktkläder efter väder, gärna i grönt kamouflage. Vi åker ut i en liten båt, men det är bara en halvmeter djupt så flytväst behövs inte, säger Jonas Seger.

Det är en fördel om du bor nära Luleå för att snabbt kunna välja jaktdag när vädret är som bäst.

Mentorsjakt med pürsch

Micke Grennard bor i dovvilttäta marker i Sörmland och bjuder med dig som är nybörjare och nyfiken på pürschjakt.

I den klassisk Sörmländska naturen bor medarbetare Mikael Grennard. Han brinner för det jaktliga mentorskapet och tar gärna med sig en läsare som inte är så erfaren. Hemma i Enhörna avsätter han en kväll eller två för pürschjakt på dovhjort med dig. Det är en fördel om du bor i närområdet.

– Det är roligt att kunna bjuda på något nytt för den som inte jagat så mycket. Jag hjälper gärna den som vill lära sig mer. Jakten blir sent i september, säger Mikael Grennard.

Allmogejakt på rådjur

Häng med Josefine Julén och tax på rådjursjakt.

Välkommen till en klassiker utanför Vårgårda i Västra Götaland. Josefine Julén, ansvarig utgivare och redaktör på Jaktjournalen bjuder på rådjursjakt med kortbenta drivande hundar.

Det blir jakt i ett jordbrukslandskap med åkermark, skogsplantering och betesmarker.

– Rådjursstammen är stark och taxarna i jaktlaget ivriga. Det blir en dags drevjakt med byns jaktlag och minst en strävhårig dubbelchampion, säger Josefine Julén.

Här kan du som prenumerant anmäla dig till Jakten. Senast 10 augusti måste du ha skickat in dina uppgifter.

Anmälningstiden är ute. Vinnarna kontaktas över mail eller telefon.

Inte prenumerant?
Här kan du bli det