Ja till vargjakt i Ore

Rättvik (JJ) Länsstyrelsen i Dalarna anser att en närgången varg i Ore bör skjutas. Först ska man försöka skrämma vargen, om det inte lyckas ska den skjutas.

Samtidigt som länsstyrelsen föreslår Naturvårdsverket att vargen ska avlivas har man konstaterat ett nytt revirmarkerande vargpar mitt i Siljansringen.
I Furudalsreviret har fyra vargar spårats under de senaste veckorna.
Viltskadecenter ska spåra vargarna i trakterna kring Ore för att försöka utröna varför vargarna går så nära bebyggelsen. Efter kartläggningen av vargarnas beteende ska man försöka skrämma bort djuren. Om detta inte lyckas bör den individ som är mest närgången avlivas.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser