Ja till skyddsjakt på skarv

Norrtälje (JJ) 259 skarvar får fällas i skyddsjakt i Furusundsleden.

Norrtelje Tidning rapporterar att länsstyrelsen gett tillstånd till jakten för att minska riskerna för skador på träd och skogsproduktion.

Tanken är att skrämma bort fåglarna.

Nya skarvkolonier i området kan också vara till men för boende i området på grund av den lukt skarvarnas bosättningar sprider.

Sju markägare, som försökt med andra förebyggande insatser, har ansökt om skyddsjakten.

Antalet skarvar i Stockholms skärgård uppskattas till mellan 27 000 och 30 000. Skyddsjakten vid Furusundsleden får pågå till den 2 maj.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sätt jaktlig guldkant på karantänen

En influensa lamslår vårt samhälle, prövar vår empati, ekonomi och vår förmåga att ta ansvar. På många håll är det svettigt värre. I karantäntillvaron kan vi jägare fylla vår tid med mening genom att fortsätta göra det vi gillar bäst.

Krieghoff K-80 Pro Sporter

Krieghoff förde tidigare tankarna till dubbelstudsare och drillingar i ”drömklassen”. När nu Krieghoff K-80 Pro Sporter hamnade på ”testbänken” kan jag konstatera att hagelbocken motsvarar alla högt ställda förväntningar. Krieghoff K-80 har en stabil och ökande marknad i USA och Storbritannien bland lerduveskyttarna. Och dessutom en mycket positiv utveckling även i Norden.
ANNONS ▼