Ja till skyddsjakt på lo och älg

Arjeplog (JJ) Länsstyrelsen i Norrbotten har gett Luokta-Mavas sameby tillstånd att bedriva skyddsjakt på ett lodjur som befinner sig i renskötselområdet.

Tillståndet gäller från den 10 till den 20 mars, och gäller enbart det lodjur som uppehåller sig i renhjorden. Skyddsjakten får bedrivas mellan klockan 06.00 och 21.00 och med hjälp av lampa, skriver länsstyrelsen i beslutet.

Arjeplogs allmänning vill bedriva skyddsjakt på 30 älgar för att minska betestrycket som orsakas av vandringsälgar, men får nöja sig med sex älgkalvar efter beslut av länsstyrelsen i Norrbotten, skriver Piteå-Tidningen..

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser