Ja till skyddsjakt på bäver

Hällefors (JJ) Länsstyrelsen i Örebro har beviljat skyddsjakt på bävrar i Hällefors kommun. I första hand är det bäverungar som ska avlivas.

Det är en fastighetsägare som bor i Hällefors kommun som har ansökt om skyddsjakt eftersom dammbygget hotar översvämma en granskog och även hota att översvämma en väg.

Länsstyrelsen delar bedömningen om riskerna med skador på skog och väg om bäverdammen fullbordas och ger fastighetsägaren tillstånd att avliva bävrar. Högst två bävrar får avlivas och skyddsjakten ska inriktas på att i första hand avliva ungar, därefter vuxna individer.

Tidigare försök att skjuta bävrarna under jaktsäsongen har misslyckats. Enligt jaktförordningen är jakttiden för bäver den 1 oktober till 10 maj. Nu ges ett särskilt jakttillstånd fram till ordinarie jakttid fram till och med den 30 september.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser