Ja till skyddsjakt på bäver

Skövde (JJ) Miljö Avfallshantering Östra Skaraborg har fått rätt att skjuta av fem bävrar som ställt till problem vid Risängens avfallsanläggning i Skövde. Bävrarna har byggt dämmen i Svesån i närheten vilket orsakat problem.

Fem bävrar ska skjutas för att minska problem vid Risängens avfallsanläggning i Skövde

Risängens lakvattendammar är uppbyggda med vallar för att vattnet inte ska svämma över. Vallarna riskerar att undermineras om Svesån stiger för mycket.

– Eftersom bävrarna byggt dämmen i ån så ligger vattennivån en bit över normalvattennivån, vilket skulle kunna ställa till problem vid ett kraftigt regn, säger miljöingenjör Ylva Sandqvist. Dessutom fäller bävrarna träd som fallit över staketet in till avfallsanläggningen.

Nu planerar man skjuta fem bävrar och riva bäverdammarna, uppger Skövde Nyheter

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser