Ja till jakt på vitkindade gäss

Bromölla (JJ) En lantbrukare i Bromölla får tillstånd till skyddsjakt på 30 vitkindade gäss.

Syftet med skyddsjakten är att få så stor skrämseleffekt som möjligt. Enbart icke häckande gäss får fällas och jakten ska inriktas på gäss ur ungfågelflockarna.

Bakgrunden till ansökan är en önskan att minimera skadorna av betande vitkindade gäss. Andra skrämselåtgärder har inte gett något resultat.

Såväl Jägareförbundet Skåne som Skånes Ornitologiska föreningen har tillstyrkt ansökan. Tillståndet gäller till och med den 20 augusti i år.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vapentest: Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable

Turkiska Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable är en klassisk sporting/jakthagelbock och ett resultat av drygt 50 års vapentillverkning. Modellen Nordhunt är speciellt tillverkad för Jaguargruppen och ger mycket hagelvapen för pengarna.

Garmin växlar upp – nu kommer pejlen Alpha 200i

Förbättrad kartkapacitet, större skärm på 3.5” som kan läsas i solljus och programmerbara knappar. Det är några av förbättringarna på nya Alpha 200i. Enheten har också inReach satellitteknologi1 integrerat, vilket möjliggör tvåvägsmeddelanden och interaktiva SOS-aviseringar.

Kortare jakttid föreslås för förföljande älghundar

I Naturvårdsverkets förslag på nya jakttider finns även förslag som gäller jakthundanvändning. Bland annat föreslås att älghundar som förföljer älg inte får släppas före den första oktober i södra Sverige. Bör älghundsägare vara oroliga för kortare möjligheter till jaktträning?

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.
ANNONS ▼