IWA-rapport dag 2

Efter att ha skaffat sig en hyfsat kännedom om var de enorma mässhallarna finns i förhållande till varandra var det något enklare i dag att navigera sig fram bland de dryga 1 500 utställarna. I dag handlade de mesta för min del om studsare och kikare.

Började dagen hos Browning för att kika på deras prisvärda Winchesterstudsare, dels tumhålsmodellen med laminerad kolv som finns i kalibrarna 308Win och 243Win och kompositmodellen som finns i kalibrarna 308Win och 30-06 Springfield. Båda studsarna ligger i pris under 900 eu. Snygga, moderna, praktiska och prisvärda var min spontana upplevelse.

Merkel Helix har gängat pipan och försett studsaren med möjlighet att använda ljuddämpare som de naturligtvis själva tillhandahåller. Man har även gjort det enkelt att plocka bort och sätta tillbaka de fasta riktmedlen i fall man så önskar. Nytt för i år är den oranga och svarta färgen. Studsaren har öven en justerbar bakkappa med minnesfunktion.

Merkel Helix med nya färger och med ljuddämpare.

Kowas lilla fina målkikare i 20-40 gångers förstoring såg lockande på sitt stativ. Ett måste för de som skjuter mycket och vill ha omedelbar kontroll på träffbilderna.

Kowas minsta målkikare- ett måste vid inskjutningar..

Stort intresse visade mässbesökarna för företaget Pulsar från Vilnius i Litauen som marknadsför ett stort antal termiska kikarsikten. I siktet ser man inte målet som vanligt utan mer den värme som viltet ger ifrån sig. Riktmedlen är inte godkända i alla länder, men där de är lovliga att använda framstår viltet som vita vålnader mot svart bakgrund. Häftig åtminstone för de som har grisar på sina marker.

En värmekikare från Pusar är förmodligen drömmen för de flesta som vakar på vildsvin.

AKTUELLT

Skogsstyrelsen larmar ökade betesskador

I ett pressmeddelande redovisar Skogsstyrelsen fortsatt höga nivåer med betesskador från älg och andra hjortdjur i södra Sverige. I sju av åtta län i Götaland har betesskadorna på yngre tallbestånd ökat.

Annonser