IWA-mässan – andra dagens rapport

Tyskland (JJ) Tommy Östlund, Jaktjournalens utrustningsredaktör befinner sig på Europas största jaktmässa IWA. Här är hans rapport från andra mässdagen.

Blaser R8 Silencer. Intressant integrerad ljuddämpare.

Idag dök väskan upp som försvann med flyget igår, var ovanligt trevligt att duscha och efter det få byta kläder. 

Nåväl, dagen på mässan började med lite inbokade möten. Många av aktörerna på mässan har en del nytt men inget som sticker ut nåt speciellt. En tendens är små förändringar på en befintlig produkt, som exempelvis ny färgsättning. Inget som man kommer skriva spaltmeter om.

Browning har bland annat uppdaterat sin Maral med syntetkolv och en del finesser kring mekanik och slutstycksgång. De presenterar även lite annat smått och gott på hagelsidan.

Annars tycker jag Zeiss levererat en del spännande nytt. Deras appstyrda avståndsmätare med mycket teknik är ett hjälpmedel som kommer i tidningen framöver.  Deras serie Conquest V4 är också nåt att kika på om du är ute efter schysst optik till en hygglig peng. Den största av kikarna i serien ligger på cirka 1300 euro.

Zeiss Conquest v4 är en serie kikare som har det mesta till okey pris.

Blaser Silencer kommer också i tidningen framöver och är en dämpare som är integrerad längs med hela pipan, som en riktigt grov matchpipa. Priset ser ut att starta på cirka 50 000 kr för ett gevär som kan ha dämparen.

I jämförelse med mot mina fingrar så får man en aning om pipans grovlek.

 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser