Inviger modern skjutbiograf

Hulukvarn Arena utanför Jönköping fortsätter att utveckla sin verksamhet och inviger till helgen en egen skjutbiograf. Enligt Christian Larsson, vd för företaget, blir det Sveriges modernaste skjutbiograf.

Arkivfoto: Per Jonson

– Skjutbiografen är toppmodern med den senaste versionen av utrustning som möjliggör skytteträning på scenarier som kan uppstå på ett naturligt sätt, säger Christian Larsson, vd på företaget i ett pressmeddelande.

Den nya skjutbiografen har en nio meter bred bioduk med ett skjutavstånd på cirka 25 meter. Det finns en större mängd olika jaktscenarion med filmklipp hämtade från både svensk jakt och utlandsjakt.

– Skjutbiografer är väldigt populärt eftersom det ger en så realistisk jaktupplevelse och det är kul att vi nu kan erbjuda en biograf med den allra senaste tekniken, säger Christian Larsson.

Invigning av skjutbiografen sker den 24 och 25 januari på Jaktia Jönköpings anläggning Hulukvarn Arena. Flera vapenleverantörer kommer finnas på plats och besökare kommer kunna testa deras kulgevär på biografen.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vill inte reglera löstagbara vapenmagasin

Regeringen har i sin proposition lagt fram ett förslag om att göra vapenmagasin tillståndspliktiga. Flera riksdagsledamöter har motionerat emot detta förslag och nu har Riksdagens justitieskottet i ett betänkande avstyrkt regleringen av vapenmagasin.
ANNONS ▼