Inventering av utter

Västernorrland(JJ) Nu har inventeringen av utter påbörjats i Västernorrlands län. Spår av utter har observerats på nästan samtliga platser som undersökts.

Inventeringen har gjorts under augusti och september månad i år. Spillningsinventering har gjorts två gånger tidigare i länet. Nu återinventeras de platser som inventerats tidigare.

Nu har den södra halvan av länet inventerats och uttern verkar ha återhämtat sig bra i denna del av länet. Nästa år ska länets norra del inventeras.
Det här meddelar Länsstyrelsen Västernorrland på sin hemsida.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser