Internationell jaktkonferens i Sverige

Den europeiska jägarorganisationen Face sammanträder nu under ett par dagar i Sverige.Öster Malma (JJ) Face eller The European Federation of Associations for Hunting & Conservation som organisationen egentligen heter har konferens på Svenska Jägareförbundets huvudkontor på Öster Malma i dagarna.

Ett femtiotal deltagare från 20 länder samlas för att diskutera de europeiska jägarnas insatser för samhället, blyanvändningen i ammunition samt de stora rovdjuren.

Med på konferensen finns också landsbygdsminister Eskil Erlandsson. Han tycker att nätverket mellan de olika europeiska jägarorganisationerna är bra och utbytet av erfarenheter länder emellan är lärorikt.

Svenska Jägareförbundet kommer under konferensen också ha rundvisning på anläggningen i Öster Malma och visa upp våra svenska jakthundar och hur de används under jakt.

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Annonser