Interjakt Östersund öppnar butik i Sollefteå

Östersund (JJ) Bolaget Scandinavian Hunting & Outdoor AB, ägare till Interjaktbutiken i Östersund, tar nu över jaktbutiken i Sollefteå. Interjakt Sollefteå blir det nya namnet och man räknar med att öppna lagom till fiskesäsongen i april. Nytt blir också att man kommer att satsa på både jakt och fiske.

– Med två jakt- och fiskebutiker på relativt nära avstånd kan vi öka båda servicen och utbudet för våra kunder, säger Kevin Kirk, vd Scandinavian Hunting & Outdoor AB.

– Vi ser flera synergieffekter och samordningsfördelar med att driva två butiker i regionen. Bolaget kommer att ha sitt säte i Sollefteå, säger Kevin Kirk.

Den närmaste tiden blir det fullt fokus på att utveckla den tidigare jaktbutikens lokaler plus att man har stora ambitioner att ytterligare stärka lokala samarbeten.

– Precis som i Östersund kommer vi att satsa på jakt, skytte och fiske. Ångermanälven i Sollefteå är ett av Sveriges bästa laxfiskevatten och hit kommer fiskare från när och fjärran. Självklart ska vi erbjuda fiskeutrustning av hög kvalitet. Samtidigt kommer vi att kunna öka utbudet av jaktrelaterad utrustning jämfört med tidigare, säger Kevin Kirk.

Hunting & Outdoor AB, med delägarna Kevin Kirk, Ulf Nilsson och Terje Fagervold, öppnade Interjaktbutiken i Östersund i maj förra året, en butik som redan har blivit mycket uppskattad av kunderna.

– Vårt koncept i Östersund har varit framgångsrikt och vi tror att det kommer att fungera utmärkt även i Sollefteå där intresset för friluftsliv är stort, säger Kevin Kirk.

Från Interjakt välkomnar man att det blir Hunting & Outdoor AB som nu tar över i Sollefteå.

– Östersundsbutiken har snabbt blivit framgångsrik. Bolaget är resursstarkt och har stor branschkunskap, säger Jonas Ås, ordförande i Interjaktkedjan, som nu har 23 butiker i Sverige och Norge.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser