Interjakt förbereder offensiv satsning

Jaktbutikskedjan Interjakt har rekryterat en av branschens absoluta tungviktare. Mats Wäktare tillträdde i dag som ordförande. Nu har han uppdraget att leda Interjakts offensiva satsning in i framtiden.

Sveriges största jaktbutikskedja ska de närmaste åren utvecklas på flera plan. Sortimentet kommer att förändras, personalen ska trimmas och butikerna ska bli fler.

   – Vi har redan de bästa experterna i våra butiker. Men för att vara attraktiva i framtiden krävs ny kunskap. Interjakts mål är att varje butik ska öka sin försäljning och vi ska också bli fler butiker i kedjan, säger Mats Wäktare, som i går valdes som ny styrelseordförande för Interjakt.

Civilekonom Mats Wäktare har sedan början av 70-talet jobbat i branschen och haft stora delar av världen som sitt arbetsfält. De senaste 40 åren har han jobbat med allt från tillverkande företag, grossistverksamhet och butiksledet. Bland annat var Mats marknadsdirektör för Winchester Europa och direktör för Brownings jaktdivision i Europa.

   Mats Wäktare får en roll som operativ ordförande, vilket innebär att han tillsammans med marknadsdirektör Christian Larsson får ansvaret att förverkliga Interjakts strategi och mål.

   – För oss är det här den absolut bästa värvningen vi kunde göra. Det blir ett lyft för Interjakt. Nu har vi alla möjligheter att utveckla Interjakt ytterligare, säger Christian Larsson.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser