Interjakt förbereder offensiv satsning

Jaktbutikskedjan Interjakt har rekryterat en av branschens absoluta tungviktare. Mats Wäktare tillträdde i dag som ordförande. Nu har han uppdraget att leda Interjakts offensiva satsning in i framtiden.

Sveriges största jaktbutikskedja ska de närmaste åren utvecklas på flera plan. Sortimentet kommer att förändras, personalen ska trimmas och butikerna ska bli fler.

   – Vi har redan de bästa experterna i våra butiker. Men för att vara attraktiva i framtiden krävs ny kunskap. Interjakts mål är att varje butik ska öka sin försäljning och vi ska också bli fler butiker i kedjan, säger Mats Wäktare, som i går valdes som ny styrelseordförande för Interjakt.

Civilekonom Mats Wäktare har sedan början av 70-talet jobbat i branschen och haft stora delar av världen som sitt arbetsfält. De senaste 40 åren har han jobbat med allt från tillverkande företag, grossistverksamhet och butiksledet. Bland annat var Mats marknadsdirektör för Winchester Europa och direktör för Brownings jaktdivision i Europa.

   Mats Wäktare får en roll som operativ ordförande, vilket innebär att han tillsammans med marknadsdirektör Christian Larsson får ansvaret att förverkliga Interjakts strategi och mål.

   – För oss är det här den absolut bästa värvningen vi kunde göra. Det blir ett lyft för Interjakt. Nu har vi alla möjligheter att utveckla Interjakt ytterligare, säger Christian Larsson.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser