Inte bara rosor till nytt ripjaktsförslag

Arjeplog (JJ) Näringsdepartements förslag på nya regler för småviltsjakten och fisket i fjällvärlden har välkomnats av jägare, men nu hörs också kritiska röster från lokala näringsidkare i Norrland.

Företagare i fjällvärlden kritiserer Regeringens nya ripjaktsförlag. Arkivfoto: Per Jonson

– Företag som erbjuder boende och transporter med helikopter och båt skulle bli väldigt lidande, säger Emil Sundberg, pilot i familjeföretaget Heli i Arjeplog AB till Piteå Tidningen.

Emil Sundberg menar att svenska jägare inte använder den här typen av tjänster i någon större utsträckning.

– Om det blir guidetvång kommer de flesta utländska jägare att utebli. När det gäller jägarna från våra grannländer har dom en väldigt god kunskap i att vistas i fjällen. En guide blir väldigt irrelevant för dem och funktionen blir mer av en bevakning.

Läs också: Det rör på sig i fjälljaktsfrågan

AKTUELLT

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Annonser