Inskränkta skyttetider

Hässleholm (JJ) Jaktskyttebanan utanför Stoby har under flera år utsatts för kritik. Boende i närheten tycker smällarna från banan är störande och nu görs inskränkningar i banans öppettider.

Sedan sommaren 2010 har klagomål från boende i närheten av jaktskyttebanan förekommit. Nu har miljönämnden i Hässleholm beslutat införa försiktighetsåtgärder. Under fredagar och söndagar kommer skytte inte vara tillåtet alls på banan. Under juli månad kommer inte heller lördagar få nyttjas till skytteträning på banan.

– Många Stobybor vill se ännu starkare begränsningar, medan skytteklubben vill ha så mycket skjuttid som möjligt. Det vi har gjort är att snegla på andra rättsfall med ambitionen att hitta en rimlig nivå, säger Miljöchef Sven-Inge Nilsson till Kristianstadsbladet.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser