Inget stöd i riksdagen för nytt vapendirektiv | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 år sedan EU
Inget stöd i riksdagen för nytt vapendirektiv
Regeringen får inte igenom sitt försök att införa EU:s vapendirektiv. En politisk majoritet i riksdagen är emot förslaget.
Dagens Eko har hört sig för och såväl de borgerliga partierna som Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet är emot förslaget. Kritiken går ut på att den svenska versionen av vapendirektivet går längre än EU:s förslag och att det skulle drabba jägare och sportskyttar. – Vi är kritiska till det. Det skulle ju innebära en överimplementering av EU-direktivet, och det skulle försvåra kraftigt för tusentals jägare och sportskyttar runt om i Sverige, säger Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell till Ekot.

Lägger eget förslag

Beskedet från Socialdemokraterna är nu att partiet på egen hand kommer att lägga fram ett eget förslag. – Det kommer att landa i en produkt från regeringen till riksdagen framöver, och då får vi fortsätta diskussionen här i riksdagen. Men svåra frågor kräver ett ansvarstagande från alla partier, säger Fredrik Lundh Sammeli, socialdemokratisk ordförande i justitieutskottet, till Ekot.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!